Viata fara griji e o himera urmarita de foarte multe persoane, iar uneori putem avea senzatia ca daca muncim suficient este normal sa avem tot ceea ce ne dorim. Totusi, uneori lista cheltuielilor poate fi putin  mai lunga decat veniturile insumate, iar acest lucru poate conduce catre un dezechilibru financiar, cu implicatii destul de mari in calitatea vietii. Important este sa avem intotdeauna o unitate de masura, o parghie, o evidenta care sa ne arate cat avem voie sa ne permitem si cum sa evitam eventualele capcane financiare.

Cat cheltuim? Cum cheltuim? Cand cheltuim?

Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile la care a raspuns Kruk Romania, prima companie de recuperare creante si singura care se preocupa in mod constant de oamenii care isi doresc sa nu se mai regaseasca in impasuri financiare. 

Cat cheltuim? Discutia aceasta este foarte importanta, deoarece aceasta cuantumizare poate stabili limita dintre a fi datornic si a avea un buget echilibrat. Eate important sa stii cat cheltuiesti, pentru ca aceste cheltuieli nu trebuie sa depaseasca nivelul veniturilor obtinute. Fireste, este permis din cand in cand sa faci cheltuieli peste aceasta limita, insa numai daca ai un plan financiar foarte bine stabilit care sa includa si eventuale cheltuieli neplanificate. 

Important este ca niciodata sa nu cheltuiesti mai mult decat ai, pentru ca in acel caz singura solutie ramane indatorarea. Da, exista si solutii pentru aceste situatii, conform programelor Kruk Romania, care ofera suport in organizarea platilor si in esalonarea acestora, indiferent de tipul datoriei.

Cum cheltuim? Raspunsul e cu siguranta “cu masura”, pentru ca doar asa nu vom cheltui mai mult decat avem disponibil. Specialistii Kruk Romania ne sfatuiesc sa ne cream un buget si o planificare lunara a platilor, astfel incat sa putem vizualiza si constientiza nivelul sumelor pe care le cheltuim in mod curent. Aici putem include utilitatile, ratele si chiar micile placeri care ne fac viata mai frumoasa.

Cand cheltuim? Specialistii Kruk Romania au prezentat de-a lungul timpului materiale din care reiese faptul ca obisnuim sa cheltuim mult si des, uneori chiar ca raspuns al grandomaniei. Cheltuielile ar trebui reduse la perioade specifice, mai ales daca avem datorii, si eventual ar trebui realizate conform unui grafic stabilit tocmai pentru a le avea in evidenta (de exemplu lista de cumparaturi).

Kruk Romania aduce in actualitate nu doar ideea de a pastra un echilibru financiar al casei, ci si ideea de a economisi prin adoptarea acestor principii financiare sanatoase. Concluzia asadar este ca solutii exista pentru o viata mai buna, iar acestea incep prin a pune in practica chiar aceste principii venite de la specialisti. 

Leave a comment